2009. január 24., szombat

37. Yang Zhen Duo

Yang Zhenduo Mester a Yang család 4. generációjának szülöttje és nemzetközileg elismerten a családi örökség hordozója és képviselője. 1926-ban született, nagyapja Yang Jian Hou, volt a Yang család 2. generációjából, apja pedig Yang Chengfu, a Yang család 3. generációs Mestere és e századunk egyik leghíresebb harcművésze. Yang Zhenduo az oktatásában igyekszik Yang Chengfu későbbi éveiben megerősített állásokat tanítani és saját gyakorlásában is megvalósítani.

Tanulmányait nagyon fiatalon az apjával kezdte, majd annak halála után idősebb testvérével folytatta. Nemcsak keményen gyakorolt, de élvezettel kutatta és igyekezett is megérteni azt. Szorgalmasan dolgozott, hogy megértse és megközelítse a Tai Chi Chuan filozófiáját. Mivel nagyon közvetlen és gondoskodó volt, a környezete tisztelettel és szeretettel bánt vele. Türelmében, mintha apja tükröződne vissza. Megszállottan hajtotta az a vágy, hogy átadja elődei tökéletes tudását és önzetlenül próbálta idejét annak szentelni, hogy megossza a Tai Chi Chuan "hasznát".

1960-ban Yang Zhenduo Taiyuanba költözött, Shanxi tartományba. Ez idő óta a Yang stílusú Tai Chi Chuan fokozatosan elterjedt Taiyuanon belül, majd további városokban, tartományokban és más országokban is. Több országot bejárt terjesztve a Yang család művészetét és 2008-ban eljutott Magyarországra is, ahol egy kard szeminárium keretében mutatta meg páratlan jártasságát a Tai Chi Chuan művészetében.

1980-tól a Shanxi Wushu szövetség alelnöke. 1982 megalapítja a Shanxi Yang Stílusú Tai Chi Chuan szövetséget, aminek azóta az elnöke. A szervezet mára több, mint 30 ezer tanítványt számlál és Kínában a legnagyobb harcművészeti szövetség a kategóriájában. 1998-ban Yang Zhenduo megalapítja a Nemzetközi Yang Tai Chi Chuan Szövetséget és a testület elnöki teendőit is ellátja. Vezetése alatt 1 éven belül 12 ország 28 centrumában több, mint 2000 tagja lett. A Kínai Wushu Akadémia 1996-ban Yang Zhenduot országa 100 legjobb Wushu Mesterei egyikének ismeri el. 5 könyvet írt a Tai Chi tanulásáról és számtalan cikke jelent meg. 3 teljes videó anyagot készített a Yang Stílusú Tai Chi rendszeréről.






/Forrás:
http://www.yangfamilytaichi.com/yang/biography/zhen-duo/

Nincsenek megjegyzések: